Ingrediente
-
4 Linguri Ulei de Masline
-
1 legatura Patrunjel
-
400 g Carne de Pui / Copane cu os
-
5 Linguri Sos Pesto
-
4 Linguri Apa
Descriere Reteta
E o Reteta practica, care se prepara in cateva minute. Restul vine de la sine, isi va face treaba singura, cat va sta la macerat in Sos Pesto si apoi la cuptor.
Pesto-ul este facut in casa, intr-o varianta rapida care are la baza Reteta descrisa aici: Sos Pesto cu Alune, la care am adaugat si Patrunjel. Sau poti sa iti cumperi Pesto online, din magazine din Romania pe care ti le recomand.
Pregateste totul in vasul care va merge la cuptor. Toarna putin Ulei in vas, toaca Patrunjelul si adauga-l in Ulei. Unge Copanele de Pui cu o cantitate generoasa de Pesto, doar pe partea vizibila a lor. Pune vasul in frigider pentru cel putin jumatate de ora sau, ideal, pana a doua zi.
Incinge cuptorul la 180 C si scoate vasul cu Copane din frigider. Toarna putina Apa pe margine in vas, fara sa deranjezi Sosul Pesto. Apa va crea aburi in cuptor si va pastra sosul umed si… verde!
Baga vasul in cuptor pentru 40 – 50 de minute.
Si cum ziceam, iti poti cumpara ingredientele ONLINE: