Cottage Pie cu Carne tocata de vita si bine-nteles cu Cheddar, doar e o Reteta britanica!

Cottage Pie cu Carne tocata de vita si bine-nteles cu Cheddar, doar e o Reteta britanica!

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
Primul Strat
2 Linguri Ulei
1 buc. Ceapa Alba
4 catei Usturoi
6 Linguri Faina
600 g Carne tocata Carne de Vita
2 buc. Rosii
1 lingurita Sare
Al doilea strat
1 litru Apa
1 lingurita Sare
4 buc. Cartofi medii
100 ml Lapte
50 g Unt
1 lingurita Nucsoara
1 lingurita Sare
Deasupra
50 g Branza Cheddar
1 lingurita Nucsoara
La sfarsit
5 fire Patrunjel
Tools
O tigaie de 25 cm
Dieta:
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

  • Primul Strat

  • Al doilea strat

  • Deasupra

  • La sfarsit

  • Tools

Descriere Reteta

Iti propun o varianta simpla de Cottage Pie si cu un timp foarte scurt de gatit, timp care de obicei e exgerat de lung la o astfel de reteta, desi, daca respecti reteta clasica, inainte s-o bagi in cuptor mancarea e aproape gata gatita!

Retetele mai complexe contin si Supa stock, Sos Worcestershire, Vin rosu, Ciuperci, Morcovi, Mustar sau Ierburi aromatice. Desi am simplificat Reteta cat am putut – pastrand ingredientele specifice, tot am ramas cu destul de multe ingrediente!

Sfat: Iti recomand sa pregatesti toate ingredientele pe masa inainte de-a te apuca de gatit. Vei castiga timp! Ca sa-ti fie mai usor am trecut ingredientele in lista exact in ordinea in care o sa ai nevoie de ele!

• • •

Si mai economiseste timp cumparandu-ti ingredientele online!

Carne tocata   Cartofi   Ceapa alba   Usturoi   Faina   Cheddar   Unt   Rosii proaspete   Lapte   Ulei de Floarea soarelui   Nucsoara macinata   Patrunjel

Preparare

1
Done

Caleste Ceapa si Usturoiul si gateste Carnea tocata

Cu ingredientele aliniate apuca-te de primul strat.

Pune o tigaie incapatoare cu o Lingura de Ulei pe foc mic. Curata Ceapa si toac-o marunt. Cand Uleiul s-a incins, adauga Ceapa si amestec-o putin sa se inveleasca in Ulei. Curata si toaca marunt 4 catei de Usturoi si adauga-i si pe ei in tigaie. Amesteca in tigaie si lasa-le impreuna vreo 2 minute.

Adauga 3 Linguri de Faina si amesteca viguros. Apoi pune si Carnea tocata in tigaie si amestec-o si pe ea bine cu Uleiul deja aromat.

Cat se caleste Carnea toaca Rosiile - cu ochii pe Carne, mai trebuie intoarsa din cand in cand. Cand Carnea devine maro, adauga Rosiile, Apa si putina Sare. Pune un capac la tigaie, da focul pe mediu si lasa-le sa fiarba inabusit cam 15 minute.

2
Done
15 min.

Fierbe Cartofii

Curata Cartofii si taie-i in felii groase de 1 cm. Adauga feliile de Cartofi intr-o oala mare cu 2 litri de Apa rece si o Lingura de Sare, pune un capac si pune oala pe foc, la fiert. Vor fierbe cam 15 minute.

Intre timp mai verifica Carnea, pregateste vasul de cuptor, rade branza Cheddar si toaca Patrunjelul.

3
Done

Straturi

Dupa ce Carnea este gata, iar sosul s-a ingrosat, toarna-le in vasul pentru cuptor. Pastreaza tigaia, mai ai nevoie de ea. Acum e momentul sa dai drumul la cuptor - la 190 C.

Dupa ce au fiert Cartofii, scurge-i de Apa si rastoarna-i in tigaia cu urme de sos. Adauga tot acolo 50g de Unt, 100ml de Lapte, o lingurita de Nucsoara si o lingurita de Sare. Piseaza Cartofii si amesteca totul pana se topeste Untul. Tigaia nu trebuie sa stea pe foc, ne folosim de caldura tigaii si de fierbinteala Cartofilor abia fierti. Rastoarna incet amestecul de Cartofi peste stratul de Carne si aseaza-i frumos pana acoperi toata Carnea.

Deasupra presara branza Cheddar si inca un pic de Nucsoara, daca vrei. Si gata!

4
Done
10 min.

Cottage Pie la cuptor

Ia vasul cu mandrie in brate si baga-l in cuptor. Va sta acolo nu 30, ci doar 10 minute! :)

5
Done

Si ceva crud!

Scoate vasul din cuptor si presara Patrunjelul tocat deasupra.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

It's so beautifully arranged on the plate - you know someone's fingers have been all over it.Julia Child

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: