Ingrediente
-
Primul Strat
-
2 Linguri Ulei
-
1 buc. Ceapa Alba
-
4 catei Usturoi
-
6 Linguri Faina
-
600 g Carne tocata / Carne de Vita
-
2 buc. Rosii
-
1 lingurita Sare
-
Al doilea strat
-
1 litru Apa
-
1 lingurita Sare
-
4 buc. Cartofi / medii
-
100 ml Lapte
-
50 g Unt
-
1 lingurita Nucsoara
-
1 lingurita Sare
-
Deasupra
-
50 g Branza Cheddar
-
1 lingurita Nucsoara
-
La sfarsit
-
5 fire Patrunjel
-
Tools
-
O tigaie de 25 cm
Descriere Reteta
Iti propun o varianta simpla de Cottage Pie si cu un timp foarte scurt de gatit, timp care de obicei e exgerat de lung la o astfel de reteta, desi, daca respecti reteta clasica, inainte s-o bagi in cuptor mancarea e aproape gata gatita!
Retetele mai complexe contin si Supa stock, Sos Worcestershire, Vin rosu, Ciuperci, Morcovi, Mustar sau Ierburi aromatice. Desi am simplificat Reteta cat am putut – pastrand ingredientele specifice, tot am ramas cu destul de multe ingrediente!
Sfat: Iti recomand sa pregatesti toate ingredientele pe masa inainte de-a te apuca de gatit. Vei castiga timp! Ca sa-ti fie mai usor am trecut ingredientele in lista exact in ordinea in care o sa ai nevoie de ele!
Si mai economiseste timp cumparandu-ti ingredientele online!
Preparare
1
Done
|
Caleste Ceapa si Usturoiul si gateste Carnea tocataCu ingredientele aliniate apuca-te de primul strat. Pune o tigaie incapatoare cu o Lingura de Ulei pe foc mic. Curata Ceapa si toac-o marunt. Cand Uleiul s-a incins, adauga Ceapa si amestec-o putin sa se inveleasca in Ulei. Curata si toaca marunt 4 catei de Usturoi si adauga-i si pe ei in tigaie. Amesteca in tigaie si lasa-le impreuna vreo 2 minute. Adauga 3 Linguri de Faina si amesteca viguros. Apoi pune si Carnea tocata in tigaie si amestec-o si pe ea bine cu Uleiul deja aromat. Cat se caleste Carnea toaca Rosiile - cu ochii pe Carne, mai trebuie intoarsa din cand in cand. Cand Carnea devine maro, adauga Rosiile, Apa si putina Sare. Pune un capac la tigaie, da focul pe mediu si lasa-le sa fiarba inabusit cam 15 minute. |
2
Done
15 min.
|
Fierbe CartofiiCurata Cartofii si taie-i in felii groase de 1 cm. Adauga feliile de Cartofi intr-o oala mare cu 2 litri de Apa rece si o Lingura de Sare, pune un capac si pune oala pe foc, la fiert. Vor fierbe cam 15 minute. Intre timp mai verifica Carnea, pregateste vasul de cuptor, rade branza Cheddar si toaca Patrunjelul. |
3
Done
|
StraturiDupa ce Carnea este gata, iar sosul s-a ingrosat, toarna-le in vasul pentru cuptor. Pastreaza tigaia, mai ai nevoie de ea. Acum e momentul sa dai drumul la cuptor - la 190 C. Dupa ce au fiert Cartofii, scurge-i de Apa si rastoarna-i in tigaia cu urme de sos. Adauga tot acolo 50g de Unt, 100ml de Lapte, o lingurita de Nucsoara si o lingurita de Sare. Piseaza Cartofii si amesteca totul pana se topeste Untul. Tigaia nu trebuie sa stea pe foc, ne folosim de caldura tigaii si de fierbinteala Cartofilor abia fierti. Rastoarna incet amestecul de Cartofi peste stratul de Carne si aseaza-i frumos pana acoperi toata Carnea. Deasupra presara branza Cheddar si inca un pic de Nucsoara, daca vrei. Si gata! |
4
Done
10 min.
|
Cottage Pie la cuptorIa vasul cu mandrie in brate si baga-l in cuptor. Va sta acolo nu 30, ci doar 10 minute! :) |
5
Done
|
Si ceva crud!Scoate vasul din cuptor si presara Patrunjelul tocat deasupra. |