Ingrediente
-
Maia
-
1.5 Cup Apa
-
7 g Drojdie
-
1 lingurita Zahar
-
Faini [1 : 2,5]
-
1.5 Cup Faina / 180 g
-
2.25 Cups Faina de Secara / 270 g
-
Amestec Fenicul
-
4 Linguri Seminte de Fenicul
-
1 Lingura Sare
-
1 Lingura + Ulei de Masline
-
Extra
-
2 Linguri Ulei de Masline
-
Tools
-
Tava simpla dreapta
-
Servet curat
Descriere Reteta
Am facut mai demult niste Baghete cu Fenicul si au iesit dementiale! Le-am mancat cu economie, sa nu se termine prea repede…, dar mirosul imi aducea tot timpul aminte de ele si… iar mai ungeam o felie cu Unt… N-am reusit sa pun inca Reteta pe Brunchy, dar o sa apara si ea, in curand.
Intre timp m-am apucat de o Paine cu Fenicul, ca mi-era dor! Tocmai am scos-o din cuptor si acum, cand scriu, mestec din ea… fierbinte! Ca nah, cine se poate abtine?!
Ma duc sa mai rup un colt de Paine calda si continui imediat sa povestesc cum am facut-o. E o Reteta reglata special pentru mult Fenicul uscat si pentru Faina pretentioasa de Secara! Si doamne cum a iesit!
Iti poti cumpara ingredientele pentru Paine ONLINE:
Pentru o felie de Paine cu Unt perfecta, incearca Painea asta cu Fenicul!
Preparare
1
Done
|
MaiaPune intr-o cana mare Apa calduta si adauga putin Zahar si Drojdia. Drojdia se va activa in timp ce tu te ocupi de celelalte ingrediente. |
2
Done
|
Amestecul cu FeniculIntr-un mojar pune Semintele de Fenicul si 1 Lingura de Sare semi-grunjoasa. Piseaza Semintele sa le eliberezi aroma. Adauga si o Lingura de Ulei si omogenizeaza amestecul. O Lingura din acest amestec o vei pastra pentru a decora Painea, declarativ. ^^ Restul intra in aluat. |
3
Done
|
AluatMasoara Fainile si pune-le intr-un vas incapator, unde vei incropi aluatul. Daca preferi grame, ai asa: 180 g de Faina normala si 270 g de Faina de Secara. E mult mai practic si mai usor de tinut minte in volume, de aceea le prefer, dar incerc sa trec si gramele de fiecare data la Informatii, la ingrediente (i). In faza asta imprastie si Semintele de Fenicul prin Faina, amestecand cu o spatula. Fa un gol in mijlocul Fainii si adauga Drojdia de acum lichida si spumoasa. Incorporeaza treptat Faina in lichid, ori cu o furculita, ori cu o spatula. Cand nu mai ai succes cu tool-urile, foloseste mainile - unse cu Ulei. Rastoarna aluatul pe masa si framanta-l cateva minute. Presara Faina peste el daca este necesar, dar nu exagera. Stopeste cu Ulei vasul in care ai incropit aluatul si pune bila de aluat in el. Invarte aluatul in vas, sa adopte Ulei. |
4
Done
30 min.
|
Dospit 1Acopera vasul cu un servet curat si umed si lasa aluatul sa stea la dospit 30 de minute. Acum ai Pauza..., dar eu zic sa profiti de timp si sa faci ordine in bucatarie, sa pui ingredientele la loc si tool-urile de care nu mai ai nevoie la spalat. Doar de blatul cu Faina mai ai nevoie, pentru inca o tura de framantat. |
5
Done
|
Paine pe TavaStopeste tava cu putin Ulei si tapeteaz-o cu Faina, doar pe mijlocul tavii, unde pui Painea. Ia aluatul si framanta-l si intinde-l si aduna-l la loc cateva minute, apoi da-i o forma de bagheta mai groasa. Pune Painea pe tava si presara Feniculul ramas pe toata suprafata Painii. Cu un cutit ascutit cresteaza Painea din loc in loc. Ai putea sa faci acest lucru dupa al doilea dospit, dar mie imi place sa-l fac acum, sa vad cat de mult sau de putin mai creste aluatul intre timp. |
6
Done
30 min.
|
Dospit 2Acopera Painea iar cu servetul si las-o sa stea jumatate de ora. |
7
Done
30 min.
|
Cuptor 190 CIncinge cuptorul la 190 C si baga Painea la cuptor. Ce cuvinte! Dar si mai bine suna... Paine calda scoasa din cuptor... Imediat! |