Paine de Secara cu aromatele Seminte de Fenicul
Proportie [1 : 2,5]

Paine de Secara cu aromatele Seminte de Fenicul

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Maia
1.5 Cup Apa
7 g Drojdie
1 lingurita Zahar
Faini [1 : 2,5]
1.5 Cup Faina 180 g
2.25 Cups Faina de Secara 270 g
Amestec Fenicul
4 Linguri Seminte de Fenicul
1 Lingura Sare
1 Lingura + Ulei de Masline
Extra
2 Linguri Ulei de Masline
Tools
Tava simpla dreapta
Servet curat
Dieta:
  • Retete FARA Carne
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

  • Maia

  • Faini [1 : 2,5]

  • Amestec Fenicul

  • Extra

  • Tools

Descriere Reteta

Am facut mai demult niste Baghete cu Fenicul si au iesit dementiale! Le-am mancat cu economie, sa nu se termine prea repede…, dar mirosul imi aducea tot timpul aminte de ele si… iar mai ungeam o felie cu Unt… N-am reusit sa pun inca Reteta pe Brunchy, dar o sa apara si ea, in curand.

Intre timp m-am apucat de o Paine cu Fenicul, ca mi-era dor! Tocmai am scos-o din cuptor si acum, cand scriu, mestec din ea… fierbinte! Ca nah, cine se poate abtine?!

Ma duc sa mai rup un colt de Paine calda si continui imediat sa povestesc cum am facut-o. E o Reteta reglata special pentru mult Fenicul uscat si pentru Faina pretentioasa de Secara! Si doamne cum a iesit!

• • •

Iti poti cumpara ingredientele pentru Paine ONLINE:

Drojdie   Drojdie   Faina secara   Faina   Seminte Fenicul   Sare online   Zahar   Ulei masline

Pentru o felie de Paine cu Unt perfecta, incearca Painea asta cu Fenicul!

Preparare

1
Done

Maia

Pune intr-o cana mare Apa calduta si adauga putin Zahar si Drojdia. Drojdia se va activa in timp ce tu te ocupi de celelalte ingrediente.

2
Done

Amestecul cu Fenicul

Intr-un mojar pune Semintele de Fenicul si 1 Lingura de Sare semi-grunjoasa. Piseaza Semintele sa le eliberezi aroma. Adauga si o Lingura de Ulei si omogenizeaza amestecul.

O Lingura din acest amestec o vei pastra pentru a decora Painea, declarativ. ^^ Restul intra in aluat.

3
Done

Aluat

Masoara Fainile si pune-le intr-un vas incapator, unde vei incropi aluatul. Daca preferi grame, ai asa: 180 g de Faina normala si 270 g de Faina de Secara. E mult mai practic si mai usor de tinut minte in volume, de aceea le prefer, dar incerc sa trec si gramele de fiecare data la Informatii, la ingrediente (i).

In faza asta imprastie si Semintele de Fenicul prin Faina, amestecand cu o spatula.

Fa un gol in mijlocul Fainii si adauga Drojdia de acum lichida si spumoasa. Incorporeaza treptat Faina in lichid, ori cu o furculita, ori cu o spatula. Cand nu mai ai succes cu tool-urile, foloseste mainile - unse cu Ulei. Rastoarna aluatul pe masa si framanta-l cateva minute. Presara Faina peste el daca este necesar, dar nu exagera.

Stopeste cu Ulei vasul in care ai incropit aluatul si pune bila de aluat in el. Invarte aluatul in vas, sa adopte Ulei.

4
Done
30 min.

Dospit 1

Acopera vasul cu un servet curat si umed si lasa aluatul sa stea la dospit 30 de minute.

Acum ai Pauza..., dar eu zic sa profiti de timp si sa faci ordine in bucatarie, sa pui ingredientele la loc si tool-urile de care nu mai ai nevoie la spalat. Doar de blatul cu Faina mai ai nevoie, pentru inca o tura de framantat.

5
Done

Paine pe Tava

Stopeste tava cu putin Ulei si tapeteaz-o cu Faina, doar pe mijlocul tavii, unde pui Painea.

Ia aluatul si framanta-l si intinde-l si aduna-l la loc cateva minute, apoi da-i o forma de bagheta mai groasa. Pune Painea pe tava si presara Feniculul ramas pe toata suprafata Painii. Cu un cutit ascutit cresteaza Painea din loc in loc. Ai putea sa faci acest lucru dupa al doilea dospit, dar mie imi place sa-l fac acum, sa vad cat de mult sau de putin mai creste aluatul intre timp.

6
Done
30 min.

Dospit 2

Acopera Painea iar cu servetul si las-o sa stea jumatate de ora.

7
Done
30 min.

Cuptor 190 C

Incinge cuptorul la 190 C si baga Painea la cuptor. Ce cuvinte! Dar si mai bine suna... Paine calda scoasa din cuptor... Imediat!

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

The trouble with eating Italian is that 5 or 6 days later, you're hungry again.George Miller

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: