Reteta Paine integrala imbracata cu Susan

Reteta Paine integrala imbracata cu Susan

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

1 Cup Apa
7 g Drojdie 2 lingurite
1 Lingura Zahar
2 Cups Faina Integrala
1 Cup + Faina
1 lingurita Sare
2 Linguri + Ulei
3 Linguri Susan
Dieta:
  • Retete FARA Carne
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

Descriere Reteta

Am incercat de vreo 2 ori sa fac Paine integrala 100%, dar e un calvar, aluatul devine prea lipicios, chiar te incurca in proces si in plus nici Painile nu au iesit cine-stie-ce, prea dense si incrancenate…

Cu ocazia acestor exprimente am aflat, citind pe internet o gramada de articole despre Paine in general, ca o Paine din Faina integrala are mereu in compozitie si putina Faina alba, normala, pentru o Paine asa cum ne-o dorim. Okay, lesson learnt.

Asta e prima mea Paine din Faina integrala, reusita.

• • •

Pentru economie de timp cumpara-ti ingredientele ONLINE:

Faina integrala   Faina   Drojdie   Ulei de Floarea soarelui   Susan

Preparare

1
Done

Drojdia

Pune intr-o cana Apa calduta impreuna cu Drojdia si putin Zahar si amesteca putin. Lasa-o sa stea, sa se activeze Drojdia, pana te ocupi de Faina.

2
Done

Aluat

Intr-un vas incapator pune Faina simpla, Faina integrala si Sarea si amesteca-le. Fa in mijloc un gol, unde vei turna Drojdia. Cu o furculita, ca la Paste, incorporeaza incet Faina in lichid. Cu rabdare si atentie vei obtine incet-incet un aluat lipicios.

Presara Faina pe blatul de lucru si rastoarna aluatul pe blat. Cu o spatula din silicon curata peretii vasului de aluatul lipicios ramas in vas si rastoarna resturile peste aluatul de pe masa.

Va trebui sa framanti un pic aluatul asta, dar ce ne facem?, ca e asa lipicios... Pai folosim un truc. Toarna-ti in palma putin Ulei si freaca mainile, pana devin complet uleioase. Asa vei putea framanta aluatul mai usor, fara sa fi tentat sa tot adaugi Faina.

Unge vasul in care ai amestecat ingredientele cu putin Ulei si pune aluatul inchegat in vas, rasucindu-l, sa devina si el uleios pe toate partile.

3
Done
15 min.

Dospit

Acopera vasul si lasa Painea la dospit cam 15 minute sau mai mult. Diferenta nu va fi mare la Painea integrala, cel putin din experienta mea.

4
Done

Susan

Cat sta Painea la dospit, prajeste putin Susanul intr-o tigaie neaderenta, fara Ulei. Ok, atunci nu mai e prajit, dar intelegi ce vreau sa spun. Asta va dura doar cateva minute. Nu il coace prea mult ca devine amarui.

Aleg sa prajesc Susanul inainte, deoarece in cuptor se coace foarte putin. E mai bun asa.

5
Done
30 min.

In tava

Dupa ce a dospit in prima faza, scoate aluatul din vas, loveste-l de masa si framanta-l un pic, sa iasa aerul. Da-i forma tavii in care vrei sa-l pui si pune-l in tava. Eu am folosit o tavita din silicon pe care n-am uns-o cu nimic si in care n-ai nevoie nici de hartie de copt. E tare practica!

Lasa aluatul in tava vreo 30 de minute, sa creasca frumos, ca o Paine! :)

6
Done
30 min.

Cuptor

Inainte sa bagi Painea in cuptor, presara Susanul prajit deasupra si apasa-l usor cu degetele, sa se fixeze. Daca vrei, acum e momentul sa faci niste crestaturi pe Paine.

Painea va sta in cuptor cam 30 de minute, dar ar fi bine s-o verifici dupa vreo 20 de minute, si la exterior si in interior.

7
Done

La racit

Daca vrei sa ai felii perfecte, lasa Painea sa se raceasca dupa ce o scoti din cuptor.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Now, are we going to measure or are we going to cook?Frances Mayes
Under the Tuscan Sun

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: