Ingrediente
-
400 g + Faina / 130g x 3 CUPS = 390g
-
280 ml Apa / 1+ Pahar / Apa calduta
-
0.5 lingurita Drojdie
-
1 lingurita Zahar
-
1 lingurita Sare
Descriere Reteta
Painea facuta in casa poate lua multe forme si i se pot adauga multe ingrediente diferite, dar la baza reteta este formata doar din FAINA cu APA si cu SARE.
Ei bine, pentru a mai scurta din timp folosim in loc de Maia Drojdia uscata sau Drojdia proaspata si putem ajuta Drojdia cu putin Zahar.
Iar daca n-ai auzit inca vestea… ti-o dau eu: Pentru o Paine crescuta frumos Dospitul este mai important ca Framantatul! Nu trebuie sa te spetesti.
Astfel, cea mai simpla Paine facuta in casa in zilele nostre se face cu foarte putina munca si cu foarte putin timp in bucatarie!
In plus iti poti cumpara ingredientele ONLINE si ai stoc in casa pentru alte Paini mici si rapide!
Cand vreau repede o Paine, asta e reteta pe care o caut!
Preparare
1
Done
|
ALUAT DE PAINEAmesteca intr-un vas mare Drojdia cu putina Apa calduta si cu Zahar, apoi adauga Faina si Sarea si framanta pana obtii un aluat elastic, adaugand toata Apa. |
2
Done
30 min.
|
ALUAT LA DOSPITAcopera vasul cu folie si lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul, cam jumatate de ora. |
3
Done
25 min.
|
PAINE LA DOSPITFramanta din nou aluatul cateva minute si dai o forma rotunda. Pune-l pe o tava dreapta cu hartie de copt si acopera-l cu un servet. Mai sta cuminte inca jumatate de ora. |
4
Done
25 min.
|
PAINE LA CUPTOR - 220 CCu un cutit ascutit sau cu o lama de bucatarie cresteaza painea de mai multe ori. Da drumul la cuptor la 220 C si lasa painea la copt cam 30 minute. E gata cand coaja devine aurie si crocanta. Dupa ce este gata ar trebui lasata la racit. Ar trebui! Dar eu n-am reusit niciodata sa sar peste un colt de paine proaspata si fierbinte... |