Paine simpla, mica si rapida
Cea mai simpla Reteta de Paine de facut acasa.

Paine simpla, mica si rapida

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

400 g + Faina 130g x 3 CUPS = 390g
280 ml Apa 1+ Pahar / Apa calduta
0.5 lingurita Drojdie
1 lingurita Zahar
1 lingurita Sare

Nutritie

1 Felie 50g
Portie
133 kcal
Calorii
7 g
Proteine
Dieta:
  • Retete FARA Carne
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

Descriere Reteta

Painea facuta in casa poate lua multe forme si i se pot adauga multe ingrediente diferite, dar la baza reteta este formata doar din FAINA cu APA si cu SARE.

Ei bine, pentru a mai scurta din timp folosim in loc de Maia Drojdia uscata sau Drojdia proaspata si putem ajuta Drojdia cu putin Zahar.

Iar daca n-ai auzit inca vestea… ti-o dau eu: Pentru o Paine crescuta frumos Dospitul este mai important ca Framantatul! Nu trebuie sa te spetesti.

Astfel, cea mai simpla Paine facuta in casa in zilele nostre se face cu foarte putina munca si cu foarte putin timp in bucatarie!

In plus iti poti cumpara ingredientele ONLINE si ai stoc in casa pentru alte Paini mici si rapide!

Faina   Faina integrala   Faina secara   Drojdie   Drojdie

Cand vreau repede o Paine, asta e reteta pe care o caut!

Preparare

1
Done

ALUAT DE PAINE

Amesteca intr-un vas mare Drojdia cu putina Apa calduta si cu Zahar, apoi adauga Faina si Sarea si framanta pana obtii un aluat elastic, adaugand toata Apa.

2
Done
30 min.

ALUAT LA DOSPIT

Acopera vasul cu folie si lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul, cam jumatate de ora.

3
Done
25 min.

PAINE LA DOSPIT

Framanta din nou aluatul cateva minute si dai o forma rotunda. Pune-l pe o tava dreapta cu hartie de copt si acopera-l cu un servet.

Mai sta cuminte inca jumatate de ora.

4
Done
25 min.

PAINE LA CUPTOR - 220 C

Cu un cutit ascutit sau cu o lama de bucatarie cresteaza painea de mai multe ori. Da drumul la cuptor la 220 C si lasa painea la copt cam 30 minute. E gata cand coaja devine aurie si crocanta.

Dupa ce este gata ar trebui lasata la racit. Ar trebui! Dar eu n-am reusit niciodata sa sar peste un colt de paine proaspata si fierbinte...

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Pizza is like the entire food pyramid!Madeline Oles

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: