Soda Bread, Paine cu Lapte batut si Bicarbonat
Paine fara dospit si fara framantat

Soda Bread, Paine cu Lapte batut si Bicarbonat

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

150 g + Faina
150 g Faina Integrala
1 lingurita Bicarbonat
1 lingurita Zahar
1,5 lingurita Sare
250 ml Lapte batut 1 pahar
60 g Fulgi de Ovaz

Nutritie

1 Felie
50 g
180 kcal
Calorii
19%
Proteine
12%
Carbohidrati
4%
Zaharuri
2%
Grasimi
2%
Grasimi saturate
Dieta:
  • Retete FARA Carne
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

Descriere Reteta

Gata! Cred ca m-am specializat pe The Original Irish Soda Bread, painea traditionala din Irlanda!

Asta pentru ca… mi-a dat de furca si, de o saptamana o fac in fiecare zi… pana m-am specializat, ha! A fost buna de fiecare data – are o aroma speciala, acrisoara, care merge minunat unsa cu Unt – dar nu eram multumita de consistenta sau de crusta. Am reglat Reteta, am redus framantatul si acum e… tare buna!

And I have also released the fairies!
Adica am taiat-o in cruce, sa eliberez Zanele! Conform traditiei.

• • •

Iti poti cumpara ingredientele speciale ONLINE:

Faina   Faina integrala   Ovaz online   Sare online   Bicarbonat de sodiu   Zahar   Lapte batut online

Culoarea frumoasa este data de Faina integrala si de Laptele batut, iar crusta usor crapata si crocanta este generata de Bicarbonat.

Preparare

1
Done

Porneste cuptorul 190 C

Porneste cuptorul la 190 C si pregateste o tava cu hartie de copt sau doar presara niste Faina pe ea.

2
Done

Amesteca ingredientele

Intr-un vas amesteca bine ingredientele uscate: Faina normala si Faina integrala, Bicarbonatul, Zaharul, Sarea si aproape toti fulgii de Ovaz. Adauga Laptele batut treptat si amesteca cu o spatula pana se leaga aluatul. Apoi cu mainile aduna la un loc totul din vas si formeaza o bila. Nu framanta aluatul, nu este nevoie. Ba chiar strica, daca insisti! Been there, done that.

3
Done

Aluatul in tava

Transfera bila de aluat in mijlocul tavii si turteste-o cu mana un pic. Presara restul de fulgi de Ovaz peste paine si preseaza-i putin cu palma pentru a ramane bine lipiti. Cu un cutit ascutit taie aluatul in cruce, fara sa inclini cutitul si nu mai mult de 1 cm adancime.

4
Done
50 min.

Soda Bread la cuptor

Baga tava in cuptor si porneste Timer-ul ↓ cu 50 de minute.

5
Done

Painea rapida la racit

Minunata Soda Bread este gata cand crusta devine tare. Daca nu esti sigur ca e facuta, intoarce painea si verifica-i... baza. Ar trebui sa sune a gol cand bati in ea.

Las-o un pic la racit, nu foarte mult, pentru ca e maxim de buna calda, cu putin Unt deasupra!

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Un Comentariu Ascunde Commentariile

Scrie un Comentariu

If this is coffee, please bring me some tea; but if this is tea, please bring me some coffee.Abraham Lincoln

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: