Ingrediente
-
150 g + Faina
-
150 g Faina Integrala
-
1 lingurita Bicarbonat
-
1 lingurita Zahar
-
1,5 lingurita Sare
-
250 ml Lapte batut / 1 pahar
-
60 g Fulgi de Ovaz
Descriere Reteta
Gata! Cred ca m-am specializat pe The Original Irish Soda Bread, painea traditionala din Irlanda!
Asta pentru ca… mi-a dat de furca si, de o saptamana o fac in fiecare zi… pana m-am specializat, ha! A fost buna de fiecare data – are o aroma speciala, acrisoara, care merge minunat unsa cu Unt – dar nu eram multumita de consistenta sau de crusta. Am reglat Reteta, am redus framantatul si acum e… tare buna!
And I have also released the fairies!
Adica am taiat-o in cruce, sa eliberez Zanele! Conform traditiei.
Iti poti cumpara ingredientele speciale ONLINE:
Culoarea frumoasa este data de Faina integrala si de Laptele batut, iar crusta usor crapata si crocanta este generata de Bicarbonat.
Preparare
1
Done
|
Porneste cuptorul 190 CPorneste cuptorul la 190 C si pregateste o tava cu hartie de copt sau doar presara niste Faina pe ea. |
2
Done
|
Amesteca ingredienteleIntr-un vas amesteca bine ingredientele uscate: Faina normala si Faina integrala, Bicarbonatul, Zaharul, Sarea si aproape toti fulgii de Ovaz. Adauga Laptele batut treptat si amesteca cu o spatula pana se leaga aluatul. Apoi cu mainile aduna la un loc totul din vas si formeaza o bila. Nu framanta aluatul, nu este nevoie. Ba chiar strica, daca insisti! Been there, done that. |
3
Done
|
Aluatul in tavaTransfera bila de aluat in mijlocul tavii si turteste-o cu mana un pic. Presara restul de fulgi de Ovaz peste paine si preseaza-i putin cu palma pentru a ramane bine lipiti. Cu un cutit ascutit taie aluatul in cruce, fara sa inclini cutitul si nu mai mult de 1 cm adancime. |
4
Done
50 min.
|
Soda Bread la cuptorBaga tava in cuptor si porneste Timer-ul ↓ cu 50 de minute. |
5
Done
|
Painea rapida la racitMinunata Soda Bread este gata cand crusta devine tare. Daca nu esti sigur ca e facuta, intoarce painea si verifica-i... baza. Ar trebui sa sune a gol cand bati in ea. Las-o un pic la racit, nu foarte mult, pentru ca e maxim de buna calda, cu putin Unt deasupra! |
Un Comentariu Ascunde Commentariile
Woow ce bine arata!! Ca un gourmet in materie de paini, voi incerca!