Reteta de baza pentru Briose cu Unt

Reteta de baza pentru Briose cu Unt

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
230 g Faina
230 g Unt
230 g Zahar
3 buc. Oua
1 lingurita Praf de copt
1 lingurita Extract de Vanilie
1 praf de Sare
Optiuni
Stafide
Merisoare
Mere
Nuca
Nuca de Cocos
Ciocolata
Coaja de Lamaie
Coaja de Lime
Coaja de Portocala
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • Optiuni

Descriere Reteta

Asta este Reteta de Briose pe care o folosesc cel mai des cand fac Briose pentru acasa, ca gustare sau pentru Brunch. Contine Unt, iar Untul nu lipseste niciodata din frigider si am reglat Reteta pentru a fi usor de tinut minte:

230g x 3 pentru Faina, Unt si Zahar + 3 Oua

Am pus in Reteta si o lista de optiuni pe care pur si simplu le adaugi in aluat. Nu pe toate odata, ca nu ti-ajunge aluatul! Maxim 3 Linguri in plus: cam 2 – 3 Linguri pentru Fructe, Ciocoalata si Nuca si cam 2 lingurite pentru Coaja de Lamaie sau Portocala.

Daca vrei sa le ornezi la sfarsit cu Glazura, cu Frisca sau cu Pasta de zahar, atunci trebuie sa scazi cantitatea de Zahar din Reteta, cumva sa ramana in echilibru. Vezi aici variante de Briose decorate, cu Retetele reglate.

• • •

Daca ai urmatoarele ingrediente in casa, poti face oricand Briose aromate pentru Micul dejun! Daca nu le ai, le poti cumpara ONLINE:

Faina   Zahar   Unt   Oua   Praf de copt   Extract de vanilie

Preparare

1
Done

Aluat

Amesteca ingredientele intr-un vas mare, in ordinea in care apar in lista. Pentru simplitate amesteca mai intai 230g x 3, adica Faina, Zahar, Unt si apoi incorporeaza Ouale, Praful de copt, Esenta dorita si putina Sare. Daca vrei sa le imbogatesti cu optiuni, adauga maxim 3 Linguri din ele.

2
Done
25 min.

La cuptor

Pregateste tava cu cosuletele pentru briose sau daca folosesti forme de silicon aseaza-le pe o tava, sa le manuiesti mai usor.

Toarna compozitia in forme si baga tava la cuptor pentru 25 - 30 de minute.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Lasă un răspuns

Good food is very often, even most often, simple food.Anthony Bourdain
Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: