Ingrediente
-
230 g Faina
-
230 g Unt
-
230 g Zahar
-
3 buc. Oua
-
1 lingurita Praf de copt
-
1 lingurita Extract de Vanilie
-
1 praf de Sare
-
Optiuni
-
Stafide
-
Merisoare
-
Mere
-
Nuca
-
Nuca de Cocos
-
Ciocolata
-
Coaja de Lamaie
-
Coaja de Lime
-
Coaja de Portocala
Descriere Reteta
Asta este Reteta de Briose pe care o folosesc cel mai des cand fac Briose pentru acasa, ca gustare sau pentru Brunch. Contine Unt, iar Untul nu lipseste niciodata din frigider si am reglat Reteta pentru a fi usor de tinut minte:
Am pus in Reteta si o lista de optiuni pe care pur si simplu le adaugi in aluat. Nu pe toate odata, ca nu ti-ajunge aluatul! Maxim 3 Linguri in plus: cam 2 – 3 Linguri pentru Fructe, Ciocoalata si Nuca si cam 2 lingurite pentru Coaja de Lamaie sau Portocala.
Daca vrei sa le ornezi la sfarsit cu Glazura, cu Frisca sau cu Pasta de zahar, atunci trebuie sa scazi cantitatea de Zahar din Reteta, cumva sa ramana in echilibru. Vezi aici variante de Briose decorate, cu Retetele reglate.
Daca ai urmatoarele ingrediente in casa, poti face oricand Briose aromate pentru Micul dejun! Daca nu le ai, le poti cumpara ONLINE:
Preparare
1
Done
|
AluatAmesteca ingredientele intr-un vas mare, in ordinea in care apar in lista. Pentru simplitate amesteca mai intai 230g x 3, adica Faina, Zahar, Unt si apoi incorporeaza Ouale, Praful de copt, Esenta dorita si putina Sare. Daca vrei sa le imbogatesti cu optiuni, adauga maxim 3 Linguri din ele. |
2
Done
25 min.
|
La cuptorPregateste tava cu cosuletele pentru briose sau daca folosesti forme de silicon aseaza-le pe o tava, sa le manuiesti mai usor. Toarna compozitia in forme si baga tava la cuptor pentru 25 - 30 de minute. |