Briose Cinnamon Rolls aromate si pufoase, in varianta practica de luat la pachet

Briose Cinnamon Rolls aromate si pufoase, in varianta practica de luat la pachet

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Pentru aluat
200 g + Faina 1 1/2 Cups
2 Linguri Zahar 25 g
0.5 lingurita Sare 2 g
1 lingurita Praf de copt 4 g
0.5 lingurita Bicarbonat 2 g
1 Lingura Otet de Mere
50 g Unt topit
150 ml Lapte
Peste aluat
50 g Unt topit
Pentru Umplutura
1 Lingura Zahar 12 g
3 Linguri Zahar brun 40 g
1 Lingura Scortisoara
Tools
Tava 12 Cupcakes
12 cosulete hartie
Dieta:
  • Retete FARA Carne
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

  • Pentru aluat

  • Peste aluat

  • Pentru Umplutura

  • Tools

Descriere Reteta

Nu fugi de Reteta asta, crezand ca este prea dulce! Este doar aromata cu Scortisoara, iar dulcele abia daca se simte!

Am ales sa fac Cinnamon Rolls mai putin dulci decat in Reteta originala. Am 2 motive: am vrut sa le putem manca la Micul Dejun – fara sa simti ca mananci o prajitura dulce… asa, de dimineata! Si pentru a le putea savura si impreuna cu diferite sosuri dulci, dupa chef, pe timpul zilei.

Le-am facut in forme de briose, le-am ambalat in hartie si nu le-am insiropat pentru a fi usor de luat la pachet! La scoala, la birou, la plimbare sau cand stii ca stai in trafic. ^^

O sa te surprinda cat de pufosi vor iesi acesti melci dragalasi! Pufosenia lor este data de reactia combinatiei de Otet cu Bicarbonat, combinatie pe care ar fi bine s-o tii minte. Dar pe care sa n-o experimentezi intr-un recipient inchis. Explodeaza!

• • •

Iti poti cumpara ingredientele pentru Briose ONLINE:

Faina   Zahar   Lapte   Zahar brun   Praf de copt   Bicarbonat de sodiu   Otet de mere online   Unt   Scortisoara

Preparare

1
Done

Topeste Untul + Pregateste Tava

Topeste intr-un vas pe foc mic tot Untul, adica 100g, jumatate va fi folosit in aluat si jumatate va fi pus pe aluat. Pana se topeste Untul pregateste tava cu cosuletele de hartie si pune-o deoparte.

2
Done

Pregateste aluatul

In alt vas combina 200g de Faina cu 2 Linguri de Zahar, 1 lingurita de praf de copt, 1/2 de lingurita de Bicarbonat si 1/2 de lingurita de Sare. Adauga jumatate din Untul topit, 150ml de Lapte si 1 Lingura de Otet si amesteca totul bine cu o spatula.

Pudreaza serios masa de lucru cu Faina si intinde aluatul intr-un dreptunghi lung, cam de 40cm. Compozitia e deja pufoasa acum, chimia lucreaza... dar e si foarte fragila, trebuie prelucrata delicat. Daca se rupe, se poate lipi la loc fara probleme.

3
Done

Pregateste umplutura

Cu restul de Unt topit unge aluatul pe toata suprafata. Amesteca intr-un vas mic 1 Lingura de Zahar cu 3 Linguri de Zahar brun si cu 1 Lingura de Scortisoara si presara amestecul uniform peste Untul topit.

4
Done

Do the Rolls + Cuptor 180C

Da drumul la cuptor la 180C.

Acum ruleaza aluatul incet, incepand din latura mai lata, pana la sfarsit, cand va arata ca o rulada. Imparte din ochi rulada in 4 si apoi taie cu un cutit cu lama dreapta fiecare parte in cate 3 felii, sa rezulte 12 melci. Imediat ce tai o felie aseaza-o in tava, cu spirala in sus.

La inceput nu arata interesant, vezi in prima poza - marita - de mai sus, dar se vor desface si se vor umfla in cuptor.

5
Done
15 min.

Cinnamon Rolls la cuptor

Baga tava la cuptor pentru 15 minute si apoi las-o 5 minute la racit. Se pot manca imediat! Vreo 3-4-5... pufoșenii. :)

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

You shouldn't rush, he said. There are no taste buds in your stomach.Anthony Marra
A Constellation of Vital Phenomena

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: