Ingrediente
-
Pentru aluat
-
200 g + Faina / 1 1/2 Cups
-
2 Linguri Zahar / 25 g
-
0.5 lingurita Sare / 2 g
-
1 lingurita Praf de copt / 4 g
-
0.5 lingurita Bicarbonat / 2 g
-
1 Lingura Otet de Mere
-
50 g Unt / topit
-
150 ml Lapte
-
Peste aluat
-
50 g Unt / topit
-
Pentru Umplutura
-
1 Lingura Zahar / 12 g
-
3 Linguri Zahar brun / 40 g
-
1 Lingura Scortisoara
-
Tools
-
Tava 12 Cupcakes
-
12 cosulete hartie
Descriere Reteta
Nu fugi de Reteta asta, crezand ca este prea dulce! Este doar aromata cu Scortisoara, iar dulcele abia daca se simte!
Am ales sa fac Cinnamon Rolls mai putin dulci decat in Reteta originala. Am 2 motive: am vrut sa le putem manca la Micul Dejun – fara sa simti ca mananci o prajitura dulce… asa, de dimineata! Si pentru a le putea savura si impreuna cu diferite sosuri dulci, dupa chef, pe timpul zilei.
Le-am facut in forme de briose, le-am ambalat in hartie si nu le-am insiropat pentru a fi usor de luat la pachet! La scoala, la birou, la plimbare sau cand stii ca stai in trafic. ^^
O sa te surprinda cat de pufosi vor iesi acesti melci dragalasi! Pufosenia lor este data de reactia combinatiei de Otet cu Bicarbonat, combinatie pe care ar fi bine s-o tii minte. Dar pe care sa n-o experimentezi intr-un recipient inchis. Explodeaza!
Iti poti cumpara ingredientele pentru Briose ONLINE:
Preparare
1
Done
|
Topeste Untul + Pregateste TavaTopeste intr-un vas pe foc mic tot Untul, adica 100g, jumatate va fi folosit in aluat si jumatate va fi pus pe aluat. Pana se topeste Untul pregateste tava cu cosuletele de hartie si pune-o deoparte. |
2
Done
|
Pregateste aluatulIn alt vas combina 200g de Faina cu 2 Linguri de Zahar, 1 lingurita de praf de copt, 1/2 de lingurita de Bicarbonat si 1/2 de lingurita de Sare. Adauga jumatate din Untul topit, 150ml de Lapte si 1 Lingura de Otet si amesteca totul bine cu o spatula. Pudreaza serios masa de lucru cu Faina si intinde aluatul intr-un dreptunghi lung, cam de 40cm. Compozitia e deja pufoasa acum, chimia lucreaza... dar e si foarte fragila, trebuie prelucrata delicat. Daca se rupe, se poate lipi la loc fara probleme. |
3
Done
|
Pregateste umpluturaCu restul de Unt topit unge aluatul pe toata suprafata. Amesteca intr-un vas mic 1 Lingura de Zahar cu 3 Linguri de Zahar brun si cu 1 Lingura de Scortisoara si presara amestecul uniform peste Untul topit. |
4
Done
|
Do the Rolls + Cuptor 180CDa drumul la cuptor la 180C. Acum ruleaza aluatul incet, incepand din latura mai lata, pana la sfarsit, cand va arata ca o rulada. Imparte din ochi rulada in 4 si apoi taie cu un cutit cu lama dreapta fiecare parte in cate 3 felii, sa rezulte 12 melci. Imediat ce tai o felie aseaza-o in tava, cu spirala in sus. La inceput nu arata interesant, vezi in prima poza - marita - de mai sus, dar se vor desface si se vor umfla in cuptor. |
5
Done
15 min.
|
Cinnamon Rolls la cuptor |