Brownie cu Ciocolata topita si Alune de padure coapte in cuptor
Reteta din anul 1880

Brownie cu Ciocolata topita si Alune de padure coapte in cuptor

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

100 g Alune
300 g Ciocolata
3 buc. Oua
100 g Unt
100 g Zahar
5 lingurite Faina
1 praf de Sare
Tools
Tava 20 x 30 cm
Folie de aluminiu

Ingrediente

  • Tools

Descriere Reteta

Prajitura asta ciocolatoasa are foarte putina Faina si nu are praf de copt, crescutul ei se datoreaza Oualelor.

De fapt una dintre legendele despre Brownie spune ca cine a facut prima data aceasta prajitura nu avea destula Faina pentru ea, alta legenda spune ca o doamna a uitat sa puna praf de copt in compozitie. Iar alta zice ca s-a nascut cand un chef de restaurant a adaugat accidental ciocolata topita la niste biscuiti.

Accidente sau experimente? Nu stim. Important este ca noi ne-am ales cu aceasta minunata combinatie de prajitura, numita… Brownie. Si se numeste asa de pe la sfarsitul anilor 1880

• • •

Gasesti ingredientele pentru Brownie ONLINE:

Alune   ciocolata neagra speciala   Unt   Oua   Zahar   Faina

Preparare

1
Done

Pregateste

Pune Alunele intr-un vas de cuptor si baga-le la 180 C vreo 10 minute. Dupa ce le scoti din cuptor, lasa-le sa se raceasca putin si freca-le intre degete sa mai scapi de coji.

Intre timp pune o oala cu Apa pe foc si deasupra un vas de sticla termorezistent, care se potriveste perfect peste oala. Rupe Ciocolata in bucati si pune-o in vasul de sticla. Cand incepe sa se topeasca, amesteca prin Ciocolata s-o ajuti sa se topeasca uniform. Va dura tot cam 10 minute sa se topeasca toata.

2
Done

Aluat

Cu un mixer bate Ouale cu Zahar si cu Unt vreo 5 minute. Adauga Ciocolata topita si amesteca. Apoi incorporeaza Faina si pune putina Sare. Varsa si Alunele in aluat si amesteca-le sa se distribuie uniform.

3
Done
30 min.

La cuptor

Incalzeste cuptorul la 180 C.

Pregateste o tava cu folie de aluminiu si toarna compozitia in ea. Baga tava in cuptor pentru 30 de minute.

4
Done

Servit

Dupa ce prajitura e gata, lasa-o sa se raceasca si abia apoi taie-o in patrate cu un cutit ascutit.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Balance is key in cooking - you want a little acid, a little sweet, a little savory - the flavors should be harmonious.Gail Simmons

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: