Ingrediente
-
100 g Alune
-
300 g Ciocolata
-
3 buc. Oua
-
100 g Unt
-
100 g Zahar
-
5 lingurite Faina
-
1 praf de Sare
-
Tools
-
Tava 20 x 30 cm
-
Folie de aluminiu
Descriere Reteta
Prajitura asta ciocolatoasa are foarte putina Faina si nu are praf de copt, crescutul ei se datoreaza Oualelor.
De fapt una dintre legendele despre Brownie spune ca cine a facut prima data aceasta prajitura nu avea destula Faina pentru ea, alta legenda spune ca o doamna a uitat sa puna praf de copt in compozitie. Iar alta zice ca s-a nascut cand un chef de restaurant a adaugat accidental ciocolata topita la niste biscuiti.
Accidente sau experimente? Nu stim. Important este ca noi ne-am ales cu aceasta minunata combinatie de prajitura, numita… Brownie. Si se numeste asa de pe la sfarsitul anilor 1880…
Gasesti ingredientele pentru Brownie ONLINE:
Preparare
1
Done
|
PregatestePune Alunele intr-un vas de cuptor si baga-le la 180 C vreo 10 minute. Dupa ce le scoti din cuptor, lasa-le sa se raceasca putin si freca-le intre degete sa mai scapi de coji. Intre timp pune o oala cu Apa pe foc si deasupra un vas de sticla termorezistent, care se potriveste perfect peste oala. Rupe Ciocolata in bucati si pune-o in vasul de sticla. Cand incepe sa se topeasca, amesteca prin Ciocolata s-o ajuti sa se topeasca uniform. Va dura tot cam 10 minute sa se topeasca toata. |
2
Done
|
Aluat |
3
Done
30 min.
|
La cuptorIncalzeste cuptorul la 180 C. Pregateste o tava cu folie de aluminiu si toarna compozitia in ea. Baga tava in cuptor pentru 30 de minute. |
4
Done
|
ServitDupa ce prajitura e gata, lasa-o sa se raceasca si abia apoi taie-o in patrate cu un cutit ascutit. |