Csipetke pentru Supa sau ca Garnitura, Paste fainoase traditionale unguresti

Csipetke pentru Supa sau ca Garnitura, Paste fainoase traditionale unguresti

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
80 g + Faina 1/2 Cup +
1 buc. Oua
Sare

Ingrediente

Descriere Reteta

Csipetke  sunt niste bucati mici ciupite din aluatul proaspat facut si aruncate imediat in supa care fierbe, metoda folosita in Ungaria.

Am descoperit tehnica asta in Cartea cu retete de pe timpuri ale celebrului Károly Gundel si, fiind o reteta de baza folosita in multe retete traditionale unguresti, am zis sa incep cu aceste Paste, inainte de a face Paprikás sau Gulyás (Reteta) adevarat. Pana la urma se pot manca si ca Garnitura!

Sunt facute tot ca Pastele italienesti, adica doar cu Faina si Oua, dar aluatul nu se intinde neaparat frumos si nici pastele nu sunt taiate in forme regulate, ci pur si simplu se rup bucatele din aluat in forme aleatorii sau se modeleaza in mana niste boabe mici.

Practic si rapid, imi place!

Asa ca… am pregatit o oala cu 1,5 litri de Apa cu Sare pe foc si m-am apucat de aluat. Am pus intr-un vas de sticla 80g de Faina, am spart un Ou deasupra si am pus putina Sare. Cu o furculita (ca italienii) am inceput sa amestec Oul treptat si cu rabdare in Faina, inca o tura si inc-o tura, pana n-am mai vazut Faina de capu’ ei prin vas. Apoi cu degetele in aluat am strans toate resturile si am format o bila. Am rasturnat aluatul pe blatul presarat cu Faina si l-am framantat un pic pana a devenit mai omogen. Cu sucitorul l-am intins cat de subtire am putut eu repede, ajuta si asta la omogenizare. De-abia asteptam sa fiarba Apa ca-lumea, ca sa ma apuc de ciupit!

La fiert au stat cam 3-4 minute – da, asa e cu Pastele proaspete! Si stii sigur ca sunt fierte atunci cand toate bucatelele plutesc la suprafata. Le-am scos cu o paleta pe o farfurie si am pus imediat o lingurita de Unt si putina Sare peste ele. Ca sa le mananc mai bine… !

• • •

Online e mai simplu, zice o reclama. Cumpara-ti ingredientele ONLINE:

Faina   Oua   Sare online

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Pull up a chair. Take a taste. Come join us. Life is so endlessly delicious!Ruth Reichl

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: