Ingrediente
-
80 g + Faina / 1/2 Cup +
-
1 buc. Oua
-
Sare
Descriere Reteta
Csipetke sunt niste bucati mici ciupite din aluatul proaspat facut si aruncate imediat in supa care fierbe, metoda folosita in Ungaria.
Am descoperit tehnica asta in Cartea cu retete de pe timpuri ale celebrului Károly Gundel si, fiind o reteta de baza folosita in multe retete traditionale unguresti, am zis sa incep cu aceste Paste, inainte de a face Paprikás sau Gulyás (Reteta) adevarat. Pana la urma se pot manca si ca Garnitura!
Sunt facute tot ca Pastele italienesti, adica doar cu Faina si Oua, dar aluatul nu se intinde neaparat frumos si nici pastele nu sunt taiate in forme regulate, ci pur si simplu se rup bucatele din aluat in forme aleatorii sau se modeleaza in mana niste boabe mici.
Practic si rapid, imi place!
Asa ca… am pregatit o oala cu 1,5 litri de Apa cu Sare pe foc si m-am apucat de aluat. Am pus intr-un vas de sticla 80g de Faina, am spart un Ou deasupra si am pus putina Sare. Cu o furculita (ca italienii) am inceput sa amestec Oul treptat si cu rabdare in Faina, inca o tura si inc-o tura, pana n-am mai vazut Faina de capu’ ei prin vas. Apoi cu degetele in aluat am strans toate resturile si am format o bila. Am rasturnat aluatul pe blatul presarat cu Faina si l-am framantat un pic pana a devenit mai omogen. Cu sucitorul l-am intins cat de subtire am putut eu repede, ajuta si asta la omogenizare. De-abia asteptam sa fiarba Apa ca-lumea, ca sa ma apuc de ciupit!
La fiert au stat cam 3-4 minute – da, asa e cu Pastele proaspete! Si stii sigur ca sunt fierte atunci cand toate bucatelele plutesc la suprafata. Le-am scos cu o paleta pe o farfurie si am pus imediat o lingurita de Unt si putina Sare peste ele. Ca sa le mananc mai bine… !
Online e mai simplu, zice o reclama. Cumpara-ti ingredientele ONLINE: