Orez copt cu Ceapa, Rosii si Tahini

Orez copt cu Ceapa, Rosii si Tahini

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

1 Lingura Ulei
1 lingurita Boabe de Mustar
1 Ceapa Rosie
1 praf de Sare
1 Cup Orez
3 Linguri Tahini
1 lingurita Lamaie
1 Lingura Pasta de Rosii
2 lingurite Turmeric
1 lingurita Sare
2 Cups Apa
Tools
Tigaie din fonta sau de cuptor
Optional
4 Linguri mari Smantana
Frunze de Busuioc
Pentru proteine Drojdie inactiva
Dieta:
  • Retete FARA Carne
  • Retete FARA Gluten
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

  • Tools

  • Optional

Descriere Reteta

Este o Reteta foarte faina pentru weekend, la Brunch. Nu e omleta, nu e sandwich cu leftovers, nu e nici placinta. Este o mancare usoara, crunchy si pufoasa in acelasi timp, cu arome si cu spice, fara Carne, dar cu Proteine, si da, e Vegana.

Cumva si combinatia asta e din leftovers la mine, dar de la ingrediente m-am ghidat spre Reteta, nu invers, hehe. Daca nu ai Tahini, foloseste mai multa Pasta de Rosii si nu mai folosi Lamaie. Iar Boabele de Mustar pot fi inlocuite cu Piper. Ideea e sa-i dai un gust bogat si echilibrat Orezului, care se va imbaia in arome la cuptor.

Tigaie de Orez poate ajunge pentru 4 portii daca e servit ca Appetizer sau ca Garnitura si pentru 2 portii daca e mancat ca fel principal. Se intelege foarte bine cu Smantana rece si verdeata, deasupra.

• • •

Reteta asta are multe ingrediente. Nu uita ca le poti cumpara ONLINE:

Orez clasic   Tahini   Boabe de Mustar   Turmeric pudra   Bulion rosii   Ceapa   Lamaie   Busuioc online

La Brunch, orezul cald, direct din cuptor, merge la suflet. ^^

Preparare

1
Done

Pregateste

Pregateste Tigaia de cuptor cu putin Ulei, pregateste un ibric sau un fierbator cu Apa si toaca Ceapa.

2
Done

Caleste

Pune tigaia pe un foc mic si adauga Ceapa tocata si Boabele de Mustar. Presara putina Sare si lasa-le sa se caleasca un pic. Intre timp pune Apa la fiert.

Toarna Orezul peste Ceapa calita si amesteca cu o spatula de jur-imprejur. Pune deasupra Tahini si Zeama de Lamaie si amesteca totul impreuna. Adauga si Pasta de Rosii, Turmericul si Sarea si mai da o tura de amestecat.

Toarna Apa fiarta in tigaie si lasa totul sa fiarba vreo 5 - 7 minute, pana cand Apa este absorbita de amestec.

Intre timp da drumul la cuptor la 190 C.

3
Done
30 min.

La cuptor

Baga cu grija tigaia in cuptor, unde va sta vreo jumatate de ora. Orezul in cuptor va forma o crusta crocanta, dar in interior va ramane pufos.

Verifica la sfarsit daca Orezul e bine patruns. Daca totul e ok, scoate tigaia din cuptor si pune-o la racit pentru 5 minute.

Serveste Orezul aromat cu Smantana rece si cu ceva crud si verde! Brunchy must be Crunchy!

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well.Virginia Woolf

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE:

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here