Ingrediente
-
1 Lingura Ulei
-
1 lingurita Boabe de Mustar
-
1 Ceapa Rosie
-
1 praf de Sare
-
1 Cup Orez
-
3 Linguri Tahini
-
1 lingurita Lamaie
-
1 Lingura Pasta de Rosii
-
2 lingurite Turmeric
-
1 lingurita Sare
-
2 Cups Apa
-
Tools
-
Tigaie din fonta sau de cuptor
-
Optional
-
4 Linguri mari Smantana
-
Frunze de Busuioc
-
Pentru proteine Drojdie inactiva
Descriere Reteta
Este o Reteta foarte faina pentru weekend, la Brunch. Nu e omleta, nu e sandwich cu leftovers, nu e nici placinta. Este o mancare usoara, crunchy si pufoasa in acelasi timp, cu arome si cu spice, fara Carne, dar cu Proteine, si da, e Vegana.
Cumva si combinatia asta e din leftovers la mine, dar de la ingrediente m-am ghidat spre Reteta, nu invers, hehe. Daca nu ai Tahini, foloseste mai multa Pasta de Rosii si nu mai folosi Lamaie. Iar Boabele de Mustar pot fi inlocuite cu Piper. Ideea e sa-i dai un gust bogat si echilibrat Orezului, care se va imbaia in arome la cuptor.
Tigaie de Orez poate ajunge pentru 4 portii daca e servit ca Appetizer sau ca Garnitura si pentru 2 portii daca e mancat ca fel principal. Se intelege foarte bine cu Smantana rece si verdeata, deasupra.
Reteta asta are multe ingrediente. Nu uita ca le poti cumpara ONLINE:
La Brunch, orezul cald, direct din cuptor, merge la suflet. ^^
Preparare
1
Done
|
PregatestePregateste Tigaia de cuptor cu putin Ulei, pregateste un ibric sau un fierbator cu Apa si toaca Ceapa. |
2
Done
|
CalestePune tigaia pe un foc mic si adauga Ceapa tocata si Boabele de Mustar. Presara putina Sare si lasa-le sa se caleasca un pic. Intre timp pune Apa la fiert. Toarna Orezul peste Ceapa calita si amesteca cu o spatula de jur-imprejur. Pune deasupra Tahini si Zeama de Lamaie si amesteca totul impreuna. Adauga si Pasta de Rosii, Turmericul si Sarea si mai da o tura de amestecat. Toarna Apa fiarta in tigaie si lasa totul sa fiarba vreo 5 - 7 minute, pana cand Apa este absorbita de amestec. Intre timp da drumul la cuptor la 190 C. |
3
Done
30 min.
|
La cuptorBaga cu grija tigaia in cuptor, unde va sta vreo jumatate de ora. Orezul in cuptor va forma o crusta crocanta, dar in interior va ramane pufos. Verifica la sfarsit daca Orezul e bine patruns. Daca totul e ok, scoate tigaia din cuptor si pune-o la racit pentru 5 minute. Serveste Orezul aromat cu Smantana rece si cu ceva crud si verde! Brunchy must be Crunchy! |