Ficat Venetian in sos de Vin Alb si Otet Balsamic

Ficat Venetian in sos de Vin Alb si Otet Balsamic

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
2 Linguri Unt
200 ml Vin Alb
500 g Ficat
2 buc. Ceapa Rosie
1 Lingura Otet Balsamic
Piper
Sare
2 Linguri Patrunjel
Dieta:
  • Retete FARA Gluten
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

Descriere Reteta

Fegatto alla Veneziana este o propunere interesanta in preparea Ficatului si o ocazie de a gusta o noua mancare gustoasa. Se pregateste de obicei cu Ficat de Vita sau de Vitel, insa eu am incercat si cu Ficatei de Pui si gustul lor chiar a iesit deosebit.

In Reteta de fata am folosit Ficat de Vitel, din care am taiat cu grija bucati groase de 1 cm, pentru a se gati mai repede.

Foloseste un Vin Sec, ori Alb ori Rosu. Italienii nici nu stiu ca exista Vinuri mai dulci sau demi-seci. Si da, sa fie de calitate, altfel nici mancarea nu va iesi chiar buna.

• • •

Iti poti cumpara alimentele ONLINE:

Ficat   Unt   Vin alb   Ceapa   Patrunjel   Piper negru

Preparare

1
Done

Pregateste Ficatul

Taie felii de 1 cm din Ficat. Cu cat sunt mai subtiri, cu atat se va gati mai repede.

2
Done

In Tigaie

Pune tigaia pe un foc mediu si adauga Untul sa se topeasca. Toarna si Vinul, amesteca si lasa-l sa fiarba 1 minut, sa se evapore din alcool. Adauga bucatile de Ficat si caleste-le cam 3 minute pe fiecare parte.

Intre timp taie Ceapa rondele si toaca Patrunjelul. Dupa ce ai intors Ficatul pe partea cealalta, presara Sare si Piper si pune Ceapa deasupra. Stropeste cu Otet Balsamic peste Ceapa si pune un capac tigaii. Dupa 3 minute ar trebui sa fie gata, dar verifica Ficatul inainte de a stinge focul.

3
Done

In Farfurie

Aseaza Ceapa rondele in farfurie, iar deasupra pune bucati de Ficat. La sfarsit presara Patrunjel verde deasupra.

Arata bine? E si gustos!

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Probably one of the most private things in the world is an egg before it is broken.M. F. K. Fisher

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: