Ingrediente
-
2 Linguri Unt
-
200 ml Vin Alb
-
500 g Ficat
-
2 buc. Ceapa Rosie
-
1 Lingura Otet Balsamic
-
Piper
-
Sare
-
2 Linguri Patrunjel
Descriere Reteta
Fegatto alla Veneziana este o propunere interesanta in preparea Ficatului si o ocazie de a gusta o noua mancare gustoasa. Se pregateste de obicei cu Ficat de Vita sau de Vitel, insa eu am incercat si cu Ficatei de Pui si gustul lor chiar a iesit deosebit.
In Reteta de fata am folosit Ficat de Vitel, din care am taiat cu grija bucati groase de 1 cm, pentru a se gati mai repede.
Foloseste un Vin Sec, ori Alb ori Rosu. Italienii nici nu stiu ca exista Vinuri mai dulci sau demi-seci. Si da, sa fie de calitate, altfel nici mancarea nu va iesi chiar buna.
Iti poti cumpara alimentele ONLINE:
Preparare

1
Done
|
Pregateste FicatulTaie felii de 1 cm din Ficat. Cu cat sunt mai subtiri, cu atat se va gati mai repede. |
2
Done
|
In TigaiePune tigaia pe un foc mediu si adauga Untul sa se topeasca. Toarna si Vinul, amesteca si lasa-l sa fiarba 1 minut, sa se evapore din alcool. Adauga bucatile de Ficat si caleste-le cam 3 minute pe fiecare parte. Intre timp taie Ceapa rondele si toaca Patrunjelul. Dupa ce ai intors Ficatul pe partea cealalta, presara Sare si Piper si pune Ceapa deasupra. Stropeste cu Otet Balsamic peste Ceapa si pune un capac tigaii. Dupa 3 minute ar trebui sa fie gata, dar verifica Ficatul inainte de a stinge focul. |
3
Done
|
In FarfurieAseaza Ceapa rondele in farfurie, iar deasupra pune bucati de Ficat. La sfarsit presara Patrunjel verde deasupra. Arata bine? E si gustos! |
