Ingrediente
-
3 Cups Faina / 350 g
-
1 lingurita Nucsoara
-
2 lingurite Ghimbir / macinat
-
1 lingurita Scortisoara
-
1 lingurita Bicarbonat
-
0.25 lingurita Sare
-
0.5 Cup Zahar brun
-
170 g Unt
-
170 g Miere
-
1 buc. Oua
-
Optional
-
2 Linguri Zahar pudra
-
Tools
-
2 Tavi mari
-
Forma de decupat Turta Dulce
Descriere Reteta
Dupa ce am facut o gramada de Biscuiti in forma de omuleti de turta dulce, a sosit momentul sa fac si Turta dulce cu adevarat! Cum numele Ginger Bread sugereaza si Ghimbirul la loc de cinste, desigur la loc de cinste este si in Reteta mea.
De fapt trio-ul de condimente renumit in Bucataria Americana – Scortisoara + Ghimbir + Nucsoara e folosit de noi si la biscuiti, si la ciocolata calda si chiar si la unele mancaruri. E prea genial!
Iti poti cumpara ingredientele pentru Turta dulce ONLINE:
Preparare
1
Done
|
AluatPune intr-un vas toate ingredientele uscate in afara de Zaharul brun, adica Faina, Condimentele, Bicarbonatul si Sarea. Intr-un bol bate cu mixerul Untul cu Zaharul pana devine pufos. Incorporeaza incet Mierea si apoi Oul. Acum varsa amestecul cu Faina peste amestecul umed si amesteca totul incet cu o spatula, pana se leaga un aluat ferm. Aduna aluatul strans cu ambele maini si inveleste-l intr-o folie alimentara. |
2
Done
60 min.
|
La frigiderPune aluatul la frigider pentru aprox. o ora. Nu e nicio problema daca vrei sa il lasi sa stea in frigider peste noapte. Doar ca in cazul asta, cand il scoti, trebuie sa-l lasi un pic sa se apropie de temperatura camerei, altfel e greu de modelat. |
3
Done
|
Forme de Turta dulcePregateste cele 2 tavi cu hartie de copt si da drumul la cuptor la 180 C. Scoate aluatul din frigider si imparte-l in 2. Intinde din fiecare cate o foaie de vreo 7 mm grosime si incepe sa decupezi Omuletii de Turta dulce. Presara, daca vrei, Zahar pudra in tavi si pune formele taiate peste. |
4
Done
10 min.
|
La cuptorBaga tavile in cuptor si pune timer-ul. Vor sta la cuptor foarte putin, cam 10 minute si asta datorita Mierii, care se incinge bine si ajuta aluatul sa se coaca mai repede. |
5
Done
|
La racitScoate tavile din cuptor si presara Zahar pudra peste turta, atunci cand e inca fierbinte. Lasa Omuletii sa se raceasca in tavi. Turta dulce se va pastra moale si pufoasa mult timp, chiar daca o lasi intr-un vas deschis. Totusi, e bine ca o parte din ea sa o pastrezi intr-un borcan mare sau intr-o cutie care se inchide ermetic. La asta primesti bonus mirosul care iese din cutie de cate ori o deschizi. :) |