Ginger Bread, Turta Dulce omuleti de Craciun
Un aluat bun cu Miere si condimente

Ginger Bread, Turta Dulce omuleti de Craciun

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
3 Cups Faina 350 g
1 lingurita Nucsoara
2 lingurite Ghimbir macinat
1 lingurita Scortisoara
1 lingurita Bicarbonat
0.25 lingurita Sare
0.5 Cup Zahar brun
170 g Unt
170 g Miere
1 buc. Oua
Optional
2 Linguri Zahar pudra
Tools
2 Tavi mari
Forma de decupat Turta Dulce
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • Optional

  • Tools

Descriere Reteta

Dupa ce am facut o gramada de Biscuiti in forma de omuleti de turta dulce, a sosit momentul sa fac si Turta dulce cu adevarat! Cum numele Ginger Bread sugereaza si Ghimbirul la loc de cinste, desigur la loc de cinste este si in Reteta mea.

De fapt trio-ul de condimente renumit in Bucataria AmericanaScortisoara + Ghimbir + Nucsoara e folosit de noi si la biscuiti, si la ciocolata calda si chiar si la unele mancaruri. E prea genial!

• • •

Iti poti cumpara ingredientele pentru Turta dulce ONLINE:

Nucsoara macinata   Ghimbir   Scortisoara   Unt   miere poliflora   Zahar brun   Oua   Faina   Zahar pudra

Preparare

1
Done

Aluat

Pune intr-un vas toate ingredientele uscate in afara de Zaharul brun, adica Faina, Condimentele, Bicarbonatul si Sarea. Intr-un bol bate cu mixerul Untul cu Zaharul pana devine pufos. Incorporeaza incet Mierea si apoi Oul. Acum varsa amestecul cu Faina peste amestecul umed si amesteca totul incet cu o spatula, pana se leaga un aluat ferm. Aduna aluatul strans cu ambele maini si inveleste-l intr-o folie alimentara.

2
Done
60 min.

La frigider

Pune aluatul la frigider pentru aprox. o ora.

Nu e nicio problema daca vrei sa il lasi sa stea in frigider peste noapte. Doar ca in cazul asta, cand il scoti, trebuie sa-l lasi un pic sa se apropie de temperatura camerei, altfel e greu de modelat.

3
Done

Forme de Turta dulce

Pregateste cele 2 tavi cu hartie de copt si da drumul la cuptor la 180 C.

Scoate aluatul din frigider si imparte-l in 2. Intinde din fiecare cate o foaie de vreo 7 mm grosime si incepe sa decupezi Omuletii de Turta dulce. Presara, daca vrei, Zahar pudra in tavi si pune formele taiate peste.

4
Done
10 min.

La cuptor

Baga tavile in cuptor si pune timer-ul. Vor sta la cuptor foarte putin, cam 10 minute si asta datorita Mierii, care se incinge bine si ajuta aluatul sa se coaca mai repede.

5
Done

La racit

Scoate tavile din cuptor si presara Zahar pudra peste turta, atunci cand e inca fierbinte. Lasa Omuletii sa se raceasca in tavi.

Turta dulce se va pastra moale si pufoasa mult timp, chiar daca o lasi intr-un vas deschis. Totusi, e bine ca o parte din ea sa o pastrezi intr-un borcan mare sau intr-o cutie care se inchide ermetic. La asta primesti bonus mirosul care iese din cutie de cate ori o deschizi. :)

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

People who eat 3 meals a day throughout life have never really tasted Food...Charles Bukowski

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE:

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here