Ingrediente
-
1 Cup Apa
-
1 praf de Sare
-
1 Cup Orez
-
3 Cups Lapte
-
3 lingurite Zahar
Descriere Reteta
In Reteta mea pentru Orez cu Lapte trisez mereu cu putina Apa. Si fac asta nu numai atunci cand nu mi-ajunge Laptele, ci o fac mereu si intentionat, ca o smecherie cu care fierb Orezul mai repede, fara sa dea in foc.
Ca regula de baza atunci cand fierb Orez doar in Apa – pentru mancare, este proportia de 1 parte Orez la 4 parti Lichid.
In cazul Orezului cu Lapte impart egal cele 4 parti la Lapte si la Apa sau, cum e scris in Reteta, la 1 parte Apa si 3 parti Lapte. Smecheria cu Apa ma scuteste sa stau aproape jumatate de ora sa pazesc Laptele si ma lasa sa-l fierb pe un foc mai mare, mai repede.
Fac asa:
Fierb mai intai Orezul pentru 10 minute in Apa cu Sare, fara sa-l supraveghez, pe un foc mediu spre mare, pana se inmoaie un pic. Apoi adaug Laptele si Zaharul si il pazesc doar 15 minute, amestecand din cand in cand, sa nu se lipeasca. Aici trebuie avut in grija sa nu de-a Laptele in foc, de aceea coboara treptat focul pana la un foc mediu spre mic. La sfarsit verific daca Orezul este bine-patruns.
De obicei ii adaug Esente cu arome si ii pun mai mult Zahar pentru cei ce vor sa-l manance gol. Deasupra Dulceata este preferata, dar e bun si cu Sos de ciocolata, Lemon curd, Fructe uscate si Nuci.
Din cantitatile scrise la Ingrediente ies 2 porti mari sau 4 portii mici si, crede-ma, cu destul gust de Lapte.
Ingrediente de cumparat ONLINE: