Ingrediente
-
4 Cups Apa
-
1 lingurita Sare
-
1 Cup Orez
-
Pentru galben
-
5 g Sofran
-
sau
-
1 lingurita Turmeric
-
Optional
-
1 lingurita Indian Spice
-
0.5 Cup Porumb
Descriere Reteta
M-am intersectat de-atatea ori pe internet cu Retete care aveau Orezul galben incat o perioada am crezut ca EXISTA Orez Galben! Credeam ca poate, in alte tari, il gasesti la supermarket, asa cum poti gasi Morcovi verzi, galbeni, rosii sau chiar Morcovi albi!
Ei bine, Orezul Galben e galben de la Sofran sau Turmeric! El este des intalnit in Bucataria Spaniola, Indoneziana, Cubaneza si Indiana.
Prepara si tu un Orez colorat si ai sa vezi ca brusc Orezul devine mai apetisant!
Cumpara-ti ingredientele pentru Reteta ONLINE:
Preparare
1
Done
20 min.
|
Fierbe OrezulPune Apa la fiert cu Sare. Cand incepe sa clocoteasca adauga Orezul si lasa-l sa fiarba cam 20 de minute. Daca vrei sa pui si Porumb in mancarea galbena, adauga-l si pe el la fiert. |
2
Done
|
Pregateste SofranulIntre timp pregateste Sofranul: Ia o Lingura de Apa din Apa in care fierbe Orezul si pune-o intr-un pahar. Inmoaie aici firicelele de Sofran si lasa-le sa se divolve pana e gata Orezul. Daca folosesti Turmeric - Sofranul indian, nu e nevoie sa faci pasul asta. |
3
Done
|
Orez galbenDupa ce Orezul a fiert, stinge focul si adauga zeama cu Sofran sau Turmericul peste Orez. Amesteca bine, pana se coloreaza tot Orezul uniform. Tot acum regleaza gustul cu Sare si daca vrei adauga si Indian Spice (Reteta). |