Ingrediente
-
1 Cup Faina / 120 g
-
0.75 Cup Lapte / 180 ml
-
0.25 Cup Zahar
-
2 buc. Oua
-
Optional
-
1 lingurita Praf de copt
-
1 lingurita Extract de Vanilie
-
Pentru tigaie
-
Putin Unt
-
Tools
-
Cana
-
Vas mare
-
Tigaie
-
Tel sau Furculita
-
Polonic sau Lingura mare
-
Paleta
Descriere Reteta
Cele mai simple Pancakes sunt cele facute cu ingrediente care raspund prezent! de cate ori deschizi frigiderul sau dulapul si le strigi numele: Faina!, Lapte!, Zahar!, Oua!.
Cea mai simpla Reteta de Pancakes e aia pe care si un somnoros o tine minte. E logica, cu cifre banale si cu proportii la indemana in Cani sau Cups, fara cantar.
Uite un infografic cu proportiile ingredientelor pentru o Reteta echilibrata si super-usor de tinut minte:
Tine minte schema asta de impartire a ingredientelor in 2 cercuri, 1 Cana e plina de Faina si 1 Cana are 1/4 Zahar si restu’ o umpli cu Lapte. Easy-peasy. 2 Cani si 2 Oua si Reteta asta va deveni cel mai bun prieten al tau din bucatarie!
Ai mai avea nevoie de Praf de copt si Arome, dar nu sunt absolut necesare. Am facut si Pancakes fara Praf de copt si au iesit destul de moi si pufoase, doar au Oua. Nici fara Vanilie sau alte Esente nu e un capat de tara. Au Zahar si sunt ok si asa.
Invata sa faci cele mai simple Pancakes ca in schema de mai sus si apoi poti sa le duci si la alt nivel. Retine asa, pentru pasul urmator:
1 Cup Faina + 1 Cup ( 3/4 Cup Lapte + 1/4 Cup Zahar )
Optiuni: Praf de copt + Arome
Si uite aici cateva sfaturi de la mine pentru niste Pancakes perfecte si variante de Retete de Pancakes pe care le tot facem.
Clatita aia frumoasa cu codita din poza este primul Pancake facut de Ana pe la 13 ani… Good job, girl!
Te-am convins ca e simplu?
Si pentru ca totul sa fie si mai usor, comanda-ti ingredientele ONLINE!
Preparare
1
Done
|
AluatAmesteca intr-un vas incapator Faina cu Zaharul. Toarna Laptele treptat si amesteca cu un tel sau cu o furculita pana dispar toate cocoloasele. Sparge si 2 Oua deasupra si mai amesteca o tura, pana ai un aluat omogen. Aluatul in final trebuie sa fie gros, dar fluid. |
2
Done
|
Pe foc micPune tigaia pe un foc mic spre mediu cu putin Unt. Intinde Untul cu un servetel in tigaie. Cu un polonic sau cu o lingura toarna in mijlocul tigaii din aluatul de pancakes. Daca folosesti o lingura, pune 2 linguri din aluat. Lasa clatita sa se coaca pana cand la suprafata ei apar bule de aer, asta se intampla cam in 1 - 2 minute. Daca nu ai o paleta lata, lasa clatita mai mult pe foc sa se lege si aluatul de deasupra inainte s-o intorci. Ridica cu o furculita sau cu un cutit neascutit marginea clatitei, apuca-o cu ambele maini si intoarce toata clatita rapid pe partea cealalta, fara sa o ridici prea departe de tigaie. Las-o asa cum a cazut, nemiscata, inca vreo 2 minute. Apoi gliseaz-o de pe tigaie direct pe o farfurie. Continua asa cu toate clatitele si tine minte: prima clatita e mereu mai ciudata, iar ultima, dupa repetitii, va fi cea mai frumoasa! |
3
Done
|
ServesteMananca-le cu ce ai tu chef sau inspira-te din Retetele noastre de Pancakes. |