Ingrediente
-
3 litri Apa
-
1 Lingura Sare
-
300 g Paste integrale
-
Pentru sos
-
1 Lingura Ulei de Masline
-
6 Linguri Pasta de Rosii
-
3 catei de Usturoi
-
3 Linguri Parmigiano-Reggiano
-
La sfarsit
-
200 g Cascaval afumat
-
1 Ardei Rosu
-
1 legatura Patrunjel
Descriere Reteta
Pastele integrale trebuie fierte bine, si pentru ca sunt mai dense si pentru ca, in Reteta asta, nu le mai calesc in tigaie cu sos.
Combinatia de Cascaval afumat si Ardei este una chiar fericita! Iar de combinatia de Paste cu Cascaval afumat m-am indragostit inca de pe vremea cand nu gateam mai deloc. Cascavalul se inmoaie pus peste Pastele fierbinti si fierbinteala asta ii intensifica gustul. Divin!
Acum cu un crunch proaspat de la Ardei rosu, Pastele sunt si mai bune! Pentru ca cele mai bune mancaruri sunt… Ceva gatit + Ceva crud! Always.
Preparare
1
Done
15 min.
|
Pune Pastele la fiertIntr-o oala mare pune Apa la fiert cu multa Sare. Cand Apa incepe sa fiarba adauga Pastele si lasa-le sa fiarba 15 sau 20 de minute. Verifica la sfarsit sa fie fierte bine. |
2
Done
|
SosulPune o tigaie cu o Lingura de Ulei pe un foc mediu. Toaca repede Usturoiul marunt si arunca-l in tigaie. Lasa-l sa se caleasca cateva minute. Intre timp rade Parmezanul. Peste Usturoi pune Pasta de Rosii si amesteca un pic. Mai lasa vreo 2 minute impreuna pe foc. Apoi stinge focul si adauga Parmezanul, amestecandu-l in Sosul de Rosii. |
3
Done
|
AccesoriiTaie cubulete Cascavalul afumat si Ardeiul rosu, sa le ai pregatite. Toaca si Patrunjelul si deja poti pregati farfuriile de pus pe masa. |
4
Done
|
Pe farfurieDupa ce esti multumit de Pastele fierte, scurge Apa si imparte-le in farfurii. Adauga Cascavalul in fiecare farfurie si amesteca un pic, sa imprumute caldura Pastelor si ca sa vezi ce zic legat de gustul Cascavalului afumat cald... Aseaza deasupra Sosul de Rosii, Ardeiul crud si mult Patrunjel. |