Pufoasele Bulete de Cascaval, gustoase cu Cascaval afumat
Crunchy is my Brunchy!

Pufoasele Bulete de Cascaval, gustoase cu Cascaval afumat

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Pentru Bulete
3 buc. medii Cartofi
200 g Cascaval afumat
1 buc. Oua
1 Lingura Faina
1 praf de Sare
Pentru crusta
1 buc. Oua
100 g Pesmet
1 praf de Sare
Pentru prajit
500 ml Ulei de Porumb
Optional
Pentru proteine Drojdie inactiva

Ingrediente

  • Pentru Bulete

  • Pentru crusta

  • Pentru prajit

  • Optional

Descriere Reteta

Din compozitia asta mie mi-au iesit 19 bulete de cascaval, care ajung cam la 2 persoane ca gustare si cam la 4 persoane ca garnitura.

Nu stiu daca un Cascaval simplu se comporta la fel in Reteta asta, pentru ca n-am incercat niciodata. Nu ma pot abtine si folosesc mereu irezistibilul Cascaval afumat.

Buletele astea consuma mult ulei la prajit, de aceea foloseste un vas mic si adanc si prajeste mai putine bucati odata. Mai bine asa, decat risipa de ulei. Incearca Uleiul de Porumb pentru prajeli de genul asta, este mai fluid decat Uleiul de Floarea soarelui, iar Buletele se vor scurge mai usor de Ulei.

• • •

Iti poti cumpara ingredientele pentru Reteta ONLINE:

Cartofi   Cascaval afumat   Oua   Faina   Sare online   Pesmet online   Ulei de porumb online

Consuma cam mult ulei de prajit. Data viitoare le fac in ibric!

Preparare

1
Done

Pregateste

Curata Cartofii, taie-i cubulete si pune-i la fiert. Intre timp rade Cascavalul afumat si amesteca-l cu Faina, Sare si 1 Ou.

Pregateste o farfurie intinsa cu Pesmet amestecat cu Sare si o farfurie in care bati un Ou. Pe o alta farfurie pune un prosop de hartie. Aici vei scoate buletele sa se mai scurga de Ulei.

2
Done

Bulete

Dupa ce au fiert Cartofii, scurge-i de Apa si rastoarna-i peste amestecul cu Cascaval. Cu o furculita piseaza Cartofii marunt, amestecand in acelasi timp toata compozitia.

Muta amestecul pe o masa presarata cu Faina si framanta-l un pic. Apoi dai o forma de snur gros si taie bucati egale din aluat, de marimea unei nuci. Chiar trebuie sa le aduci si la forma de nuca! Framanta intre palme aluatul si formeaza bile.

3
Done

In Ulei

Pune un vas mic cu 1/2 de litru de Ulei pe un foc mediu. Ia cate o bila, rastogoleste-o prin Oul batut si apoi prin pesmet si pune-le deoparte. Cand ai facut 5 bile, cufunda-le pe toate in Uleiul incins.

Intre timp formeaza alte bulete, dar stai atent sa le intorci pe partea cealalta pe cele de la prajit. Continua jocul asta cu bile pana le prajesti pe toate.

Cand sunt gata, scoate-le cu o paleta, scurge Uleiul si punele pe farfuria aranjata cu prosop de hartie.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Now, are we going to measure or are we going to cook?Frances Mayes
Under the Tuscan Sun

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: