Ingrediente
-
Pentru Bulete
-
3 buc. medii Cartofi
-
200 g Cascaval afumat
-
1 buc. Oua
-
1 Lingura Faina
-
1 praf de Sare
-
Pentru crusta
-
1 buc. Oua
-
100 g Pesmet
-
1 praf de Sare
-
Pentru prajit
-
500 ml Ulei de Porumb
-
Optional
-
Pentru proteine Drojdie inactiva
Descriere Reteta
Din compozitia asta mie mi-au iesit 19 bulete de cascaval, care ajung cam la 2 persoane ca gustare si cam la 4 persoane ca garnitura.
Nu stiu daca un Cascaval simplu se comporta la fel in Reteta asta, pentru ca n-am incercat niciodata. Nu ma pot abtine si folosesc mereu irezistibilul Cascaval afumat.
Buletele astea consuma mult ulei la prajit, de aceea foloseste un vas mic si adanc si prajeste mai putine bucati odata. Mai bine asa, decat risipa de ulei. Incearca Uleiul de Porumb pentru prajeli de genul asta, este mai fluid decat Uleiul de Floarea soarelui, iar Buletele se vor scurge mai usor de Ulei.
Iti poti cumpara ingredientele pentru Reteta ONLINE:
Consuma cam mult ulei de prajit. Data viitoare le fac in ibric!
Preparare
1
Done
|
PregatesteCurata Cartofii, taie-i cubulete si pune-i la fiert. Intre timp rade Cascavalul afumat si amesteca-l cu Faina, Sare si 1 Ou. Pregateste o farfurie intinsa cu Pesmet amestecat cu Sare si o farfurie in care bati un Ou. Pe o alta farfurie pune un prosop de hartie. Aici vei scoate buletele sa se mai scurga de Ulei. |
2
Done
|
BuleteDupa ce au fiert Cartofii, scurge-i de Apa si rastoarna-i peste amestecul cu Cascaval. Cu o furculita piseaza Cartofii marunt, amestecand in acelasi timp toata compozitia. Muta amestecul pe o masa presarata cu Faina si framanta-l un pic. Apoi dai o forma de snur gros si taie bucati egale din aluat, de marimea unei nuci. Chiar trebuie sa le aduci si la forma de nuca! Framanta intre palme aluatul si formeaza bile. |
3
Done
|
In UleiPune un vas mic cu 1/2 de litru de Ulei pe un foc mediu. Ia cate o bila, rastogoleste-o prin Oul batut si apoi prin pesmet si pune-le deoparte. Cand ai facut 5 bile, cufunda-le pe toate in Uleiul incins. Intre timp formeaza alte bulete, dar stai atent sa le intorci pe partea cealalta pe cele de la prajit. Continua jocul asta cu bile pana le prajesti pe toate. Cand sunt gata, scoate-le cu o paleta, scurge Uleiul si punele pe farfuria aranjata cu prosop de hartie. |