Perisoare pentru 2 feluri de mancare: Supa si Mancare cu sos

Perisoare pentru 2 feluri de mancare: Supa si Mancare cu sos

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
Pentru Orez fiert
1.2 Cup Apa 280 ml
0.5 lingurita Sare
5 Linguri Orez 80 g
Perisoare
1 Ceapa Alba
1 legatura Patrunjel
700 g Carne tocata
1 buc. Oua
1 Lingura Paprika
1 Lingura Cimbru
2 lingurite Sare

Ingrediente

  • Pentru Orez fiert

  • Perisoare

Descriere Reteta

De obicei, cand imi cumpar Carne tocata imi place sa o gatesc imediat pe toata. Optez de cele mai multe ori pentru Carne amestec in caserole ambalate, care cantaresc in jur de 700g. Din aceasta cantitate ies 2 feluri mari de mancare, pe la 6 – 8 portii si am la orizont o saptamana linistita, cu mai putin gatit.

Din ingredientele folosite au iesit 30 de Perisoare. Jumatate au mers in Ciorba de Perisoare, iar cealalta jumatate poate fi mancata cu Sos de Rosii sau cu garnituri diverse de Cartofi si Legume. Un meniu variat pentru cateva zile!

Am pus in mod intentionat la ingrediente 2 Portii, asta in ideea ca daca vrei sa faci Perisoare doar pentru Supa sau doar ca Garnitura, reglezi Portiile la 1 si automat ai cantitatile doar pentru un fel de mancare.

Iti poti cumpara ingredientele principale online, dar si alte ingrediente de care ai nevoie. Linkuri directe la produse mai jos:

Carne tocata   Orez clasic   Ceapa alba   Patrunjel   Paprika afumat   Oua

Preparare

1
Done
10 min.

Fierbe Orezul

Fierbe Orezul in Apa cu Sare, cu proportia [1 : 4] pentru vreo 10 minute. Apoi stinge focul si lasa Orezul sa se raceasca.

2
Done

Amestec

Cat fierbe Orezul te poti apuca de amestecul cu Carne tocata. Pune toate ingredientele intr-un vas si amesteca bine cu o spatula, pana se omogenizeaza. Toarna si Orezul racit peste amestec si incorporeaza-l.

3
Done
10 min.

La rece

Pune vasul pentru 10 minute in frigider, vei forma mai usor Perisoarele cu amestecul racit.

4
Done

Perisoare

Scoate amestecul din frigider si formeaza Perisoarele. Umezeste-ti mainile, ia cu o Lingura din amestec si pune-l in palma. Formeaza bilute rotind si apasand usor cu ambele maini. Aseaza perisoarele pe o tava sau pe o farfurie. Dupa ce le termini de facut pe toate, le vei baga din nou la frigider. Tura 2 de frigider va preveni mai tarziu sa se desfaca la fiert sau la calit.

Alternativa: Daca te grabesti, pentru a evita timpul de stat la rece, adauga in amestec 2 -3 Linguri de Faina, Pesmet sau firimituri de Paine. Acestea ajuta compozitia sa stea mai legata. Dar vor modifica si gustul. Tu alegi.

5
Done

Gateste-le

Din frigider Perisoarele vor ateriza direct in Supa de legume pe care o pui la fiert sau in tigaie cu un sos la alegere sau pe rand in diverse feluri de mancare.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Balance is key in cooking - you want a little acid, a little sweet, a little savory - the flavors should be harmonious.Gail Simmons

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: